Het event

Op 30 april 2013 deed Koningin Beatrix afstand van de troon en volgde Koning Willem Alexander haar op. Na alle officiële en ceremoniele gebeurtenissen van die dag was de Koningsvaart het eerste publieke optreden van onze nieuwe Koning.

De Koningsvaart was een nadrukkelijke wens van de Koning zelf. De gemeente Amsterdam, gastheer van de gehele kroningsdag, heeft de productie van deze Koningsvaart uit handen gegeven aan IDTV Live. Om dit enorme project uit te kunnen voeren in de (extreem korte) productietijd van 7 weken tuigde IDTV Live een monsterteam van ervaren producers op en Luidkeels mocht daar deel van uitmaken.

De enorme tijdsdruk, de grote schaal van het project, de vele belangen (van onder andere gemeente, politie, media en het koningshuis), de vrijwilligers en leveranciers en de complexe communicatielijnen maakten het een onvergetelijke en machtig mooie opdracht. Luidkeels verzorgde de productie van de finale van de Koningsvaart rondom en op de Piet Heinkade, met als hoogtepunten het erewater van een vloot blusvaartuigen, een knallende eindshow en het nauwkeurig getimed overvliegen van een formatie F16 straaljagers.

 

Koninklijke onderscheiding

Voor zijn rol in de organisatie van dit evenement ontving Bas Thürer een inhuldigingsmedaille uit naam van de Koning.

Beste Koning, hartelijk dank voor dit gebaar, het was een hele eer om een bijdrage aan uw Koninsvaart te mogen leveren!

 

De foto's